Απεργούν την Πέμπτη (1/6) εφοριακοί, τελωνειακοί και εργαζόμενοι στο ΥΠΟικ.

0

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη, 1η Ιουνίου , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΥΕ) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ).

Οι τρεις Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων), μετά από πολλές καθησυχαστικές υποσχέσεις της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας, σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι παραμένουν απλές υποσχέσεις χωρίς καμία απολύτως λύση, αναφέρεται σε κοινό δελτίο Τύπου, στο οποίο επίσης τονίζεται:

«Θεωρούμε αυτήν την τακτική παρελκυστική και τουλάχιστον υποτιμητική απέναντι σε εργαζόμενους και εργαζόμενες που έχουν δώσει τα πάντα για την υλοποίηση  των στόχων που οδήγησε και στην  αύξηση-υπέρβαση των δημοσίων εσόδων, και στην περιστολή των δημοσίων δαπανών».

Στην κοινή ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας προστίθεται και ο εμπαιγμός των νέων και παλαιότερων συναδέλφων για τους οποίους εκκρεμεί αδικαιολόγητα η μισθολογική εξομοίωση, γεγονός που ισοδυναμεί με βόμβα στα θεμέλια του μισθολογικού εποικοδομήματος ακόμη και για τους παλιούς».

 

Τα αιτήματα των τριών ομοσπονδιών: 

– Αλλαγή θεσμικού πλαισίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
– Μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων – Μισθολόγιο υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ.
– Σύστημα Αξιολόγησης που σε καμία περίπτωση δεν θα συνδέεται με αποπομπές εργαζομένων. Όπως λένε, ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας προβλέπει διαδικασίες για παραβατικές συμπεριφορές, συνεπώς αυτή η διαδικασία είναι προσχηματική και αυθαίρετη.
– Να μη συνδεθούν τα περιγράμματα θέσης με τη μισθολογική εξέλιξη που οδηγεί στη σαλαμοποίηση, όπως σημειώνουν, των κλάδων.
– Απόσυρση του Νόμου της αστικής και ποινικής ευθύνης των υπαλλήλων και ιδίως των ελεγκτών και νομική θωράκιση των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ  και ΑΑΔΕ κατά την άσκηση των νόμιμων καθηκόντων.
– Να δοθεί άμεσα λύση στην απαξίωση, όπως υποστηρίζουν, του ΣΔΟΕ και των Κτηματικών Υπηρεσιών.
– Κρίσεις Προϊσταμένων με αξιοκρατικά κριτήρια και διαφανές σύστημα.
– Εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα στις μετατάξεις προσωπικού σε ανώτερη κατηγορία με βάση τα τυπικά προσόντα.
Οι τρεις ομοσπονδίες καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης 5-7 την Πέμπτη, 1η  Ιουνίου, στις 9 το πρωί.

 

Σχόλια