Απερρίφθη η πρόταση για λειτουργία παραρτήματος του Ταμείου Νομικών

0

Απερρίφθη από την ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας η πρόταση για λειτουργία παραρτήματος του Ταμείου Νομικών εκτός της περιφέρειας Αθηνών και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση ελήφθη στα πλαίσια της συνόδου, που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα.

Η Ολομέλεια κατέληξε στην απορριπτική της απόφαση, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει απαραίτητα την ύπαρξη κεντρικής μηχανοργάνωσης και οικονομικής μελέτης, έτσι ώστε στη συνέχεια οι προσληφθησόμενοι να ασκούν καθήκοντα ελεγκτού για την είσπραξη των διαφυγόντων εσόδων που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια. Κάθε άλλη απόφαση αποτελεί πρόκληση και επιβαρύνει άνευ λόγου τον προϋπολογισμό του Ταμείου Νομικών.

Παράλληλα η Ολομέλεια εμμένει στη συνέχιση λειτουργίας των δικαστηρίων μέχρι τις 16:00, χωρίς επέκταση του ωραρίου, ενώ επαναδιατυπώνει τις θέσεις της σε ό,τι αφορά την ένταξη των δικηγόρων στα υπόχρεα πρόσωπα προς αναφορά ύποπτων συναλλαγών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων Ανθρώπου, το Σύνταγμα, αλλά και τη νομολογία του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Σχόλια