Από τις 3 Ιουνίου σε ισχύ το αυστηρότερο point system

0

Από τις 3 Ιουνίου θα τεθεί σε ισχύ, ταυτόχρονα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το νέο point system (ΣΕΣΟ), το οποίο περιλαμβάνει ακόμη πιο αυστηρές ποινές για τις τροχαίες παραβάσεις, οι οποίες προκαλούν δυστυχήματα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, ύστερα από την πραγματοποίηση τριών σοβαρών παραβάσεων ή με την επανάληψη μίας σε χρονικό διάστημα ενός έτους, θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για μισό χρόνο, ακόμα και αν δεν έχουν συμπληρωθεί οι 25 πόντοι που προβλέπονται σήμερα.

Ορισμένες από τις σοβαρότερες τροχαίες παραβάσεις είναι οι εξής: α) οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, β) παραβίαση σήματος Stop ή ερυθρού σηματοδότη και γ) τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, παραβίαση σιδηροδρομικών διαβάσεων.

Επίσης, καταργείται πλέον η δυνατότητα πρόωρης επανάκτησης πινακίδων από τους οδηγούς, αν καταβάλουν το τριπλάσιο τίμημα και σταδιακά τα αστυνομικά τμήματα θα εφοδιαστούν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι ποινές για κάθε παραβάτη και να ενημερώνεται αυτομάτως το ΥΜΕ.

Σχόλια