Από υποψηφίους της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. οι πρώτες ενστάσεις στο Εκλογοδικείο

0

Οι τέσσερις πρώτες ενστάσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου κατατέθηκαν ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου).
Η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από τον Δημήτριο Κράνια, πρώτο επιλαχόντα στην Αργολίδα με τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος στρέφεται κατά του πρώτου βουλευτή του κόμματος στην ίδια περιφέρεια, Ιωάννη Ανδριανού. Ο κ. Κράνιας υποστηρίζει ότι ο κ. Ανδριανός έχει κώλυμα εκλογιμότητας βάσει του άρθρου 56 του Συντάγματος, επειδή παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή στις 10 Σεπτεμβρίου 2009 και όχι 18 μήνες προ των εκλογών ως όφειλε ως προϊστάμενος οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης με πανελλαδική εμβέλεια, κατά τον κ. Κράνια. Ο κ. Κράνιας σημειώνει επίσης ότι ο κ. Ανδριανός είχε αποσπαστεί στο πολιτικό γραφείο του κ. Καραμανλή από τη δημοτική επιχείρηση «Δήμος Αθηναίων – Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Αθήνα» και δεν παραιτήθηκε ποτέ από τη θέση αυτή. Αντιθέτως, τη διατήρησε και μετά την ανάκλησή του από τη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού.
Άλλες τρεις ενστάσεις κατατέθηκαν από τους υποψηφίους βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Δ. Αϊδίνη (Α΄ Θεσσαλονίκης), Κ. Σκανδαλάκη (Επικρατείας) και Μ. Ντουκάκη (Β΄ Αθηνών). Και οι τρεις ζητούν να προσμετρηθούν επιπλέον ψηφοδέλτια στο κόμμα τους, ώστε ο ΛΑ.Ο.Σ. να πάρει ακόμα μία έδρα αντιστοίχως σε Α΄ Θεσσαλονίκης, Επικράτεια και Β΄ Αθηνών και να μπουν οι ίδιοι στη νέα Βουλή.

Σχόλια