Απόφαση Πρωτοδικείου για το δυστύχημα στον Αλιάκμονα

0

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε ως αποζημίωση 2,5 εκατ. ευρώ στους συγγενείς των 16 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους τον Φεβρουάριο του 2003, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε στην κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα.

Την αποζημίωση, η οποία επιδικάστηκε ύστερα από την άσκηση 13 αγωγών από τους συγγενείς των θυμάτων, καλούνται να καταβάλουν το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, οι δύο ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου λεωφορείου, καθώς και ο αστικός συνεταιρισμός των επαγγελματιών οδηγών, στον οποίο ανήκουν. Το Πρωτοδικείο δέχθηκε τους ισχυρισμούς των συγγενών, ότι μεγάλη ευθύνη για το δυστύχημα φέρουν οι ιδιοκτήτες του λεωφορείου, καθώς σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε, επισημάνθηκαν τεχνικά προβλήματα στο λεωφορείο.

Το ποινικό μέρος της υπόθεσης του δυστυχήματος στον Αλιάκμονα αναμένεται να φθάσει στο ακροατήριο μετά την εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του οδηγού της νταλίκας, που προπορευόταν του λεωφορείου, για κακούργημα. O οδηγός κατηγορείται ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Σχόλια