Απόφαση του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για το επίδομα των 176 ευρώ

0

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 940/2006 απόφασή του «εξομοιώνει» όλους τους υπαλλήλους του ίδιου φορέα (υπουργείο Εθνικής Αμυνας) σε κοινό καθεστώς παροχών και επιδομάτων, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό τη νομική δυνατότητα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ανεξαιρέτως να διεκδικήσουν ισότιμα τη χορήγηση της μηνιαίας ειδικής παροχής των 176 ευρώ.

Η απόφαση του Στ Τμήματος του ΣτΕ αναγνωρίζει ότι οι υπάλληλοι των στρατιωτικών νοσοκομείων δικαιούνται τις ίδιες ακριβώς παροχές που λαμβάνει το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ζητείται η ακύρωση ης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που χορηγούσε το επίδομα των 176 ευρώ μόνο στους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξαιρώντας το προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Βάσει της νομικής προοπτικής που προβάλλει, δικαίωμα στο επίδομα των 176 ευρώ, κατοχυρώνουν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι υπάλληλοι δήμων και κοινοτήτων, το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας και οι συμβασιούχοι των ΝΠΔΔ.

Σχόλια