Αποφυλάκιση 3.720 κρατουμένων έως τις γιορτές, βλέπει ο Σ. Χατζηγάκης

0

Έκκληση προς τους βουλευτές για να ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη η επεξεργασία του νομοσχεδίου γα τις φυλακές, ώστε αυτό να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα, απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης. Πρόσθεσε πως στόχος είναι, με τις νέες ρυθμίσεις, οι αποφυλακιζόμενοι να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο σπίτι τους.

Με τροποποίηση που επέφερε στο νομοσχέδιο ο υπουργός Δικαιοσύνης, οι διατάξεις του άρθρου 110 Α του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν στην υφ όρων απόλυση πασχόντων, επεκτείνονται και στους πάσχοντες «από κίρρωση του ήπατος με αναπηρία άνω του 67% ή από γεροντική άνοια έχοντας υπερβεί το 80ό έτος της ηλικίας».

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Π.Ρήγας τάχθηκε υπέρ της ψήφισης των σχετικών μέτρων, παρά τις επιφυλάξεις του, αλλά σημείωσε ότι πρόκειται για «πρόσκαιρη απάντηση».
Το Κομμουνιστικό κόμμα χαρακτήρισε αντιφατικό το νομοσχέδιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να καθορίσει τη στάση του αφού πρώτα καταθέσει τις τροπολογίες του. Εναντίον των προτεινόμενων ρυθμίσεων τάχθηκε ο ΛΑΟΣ.