Αποφυλακίστηκε ο αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, Λεωνίδας Μισσός

0

Αποφυλακίστηκε χθες μετά από σχετική διάταξη της ανακρίτριας του Β τακτικού τμήματος Πλημμελειοδικών Ρόδου ο αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, Λεωνίδας Μισσός, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού 23 εκατ. δραχμών, όταν υπηρετούσε ως λαϊκός στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης.

Η αποφυλάκιση του αρχιμανδρίτη έγινε ύστερα από αίτησή του στις 4 Απριλίου, στην οποία είχε επικαλεστεί μεταξύ άλλων λόγους υγείας, προσκομίζοντας και σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις. Σύμφωνα με την απόφαση της ανακρίτριας, διατάσσεται η καταβολή ποσού εγγύησης 20.000 ευρώ και η υποχρέωσή του να εμφανίζεται κάθε 1η του μηνός στο αστυνομικό τμήμα, ενώ απαγορεύεται η έξοδός του από τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχιμανδρίτης είχε προφυλακιστεί στις 22 Μαρτίου σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αφού υπήρχε διαφωνία του εισαγγελέα με την ανακρίτρια. Παράλληλα, τέθηκε σε αργία από τη μητρόπολη Ρόδου, ενώ η υπόθεσή του έχει παραπεμφθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αφού κατηγορείται και για παράνομη οπλοφορία.

Σχόλια