Αποκατάσταση στις αποδοχές των δικαστών υποσχέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης

0

Άδικες χαρακτήρισε τις περικοπές στις αποδοχές των Δικαστών ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, καθώς ξεπέρασαν το 45% και σε μερικές περιπτώσεις το 50%. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, υποσχέθηκε αποκατάσταση των ασυμμετριών σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για παραχώρηση αλλά για υποχρέωση της Πολιτείας που «οφείλει να σεβαστεί την πρόσφατη απόφαση του Μισθοδικείου που δικαίωσε τους δικαστικούς».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος, σημείωσε ότι η κρίση της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας καθίσταται και κρίση βασικών θεσμών του κράτους, δημιουργώντας διαφορές  που οδηγούνται στα Διοικητικά Δικαστήρια. Αναφορά στην ελλιπή πληροφόρηση για την καθημερινότητα της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της έκανε κατά την ομιλία της, η Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Ειρήνη Γιανναδάκη, σημειώνοντας ότι ο κόσμος περιμένει από την Δικαιοσύνη να αποκαταστήσει χρόνια προβλήματα που σχετίζονται με την ανοχή και την αδιαφορία “σε ένα σύστημα που ανέχθηκε τη διαπλοκή και την αρπαγή κρατικού πλούτου”.

Στη Γενική Συνέλευση της Ενώσεως ΔΔ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, όπως η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Βασίλης Γκίκας, ο κ. Γιάννης Πανούσης και ο κ. Γιάννης Γκιόκας.