Απολογήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ

0

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απολογήθηκαν, χθες, οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκβίασης της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ και η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Παν.Αδαμόπουλος, ο εκτελωνιστής, Παν. Αναγνωστόπουλος και ο έμπορος σιτηρών, Κων.Κωνσταντινίδης αρνήθηκαν τις κατηγορίες της εκβίασης και παθητικής δωροδοκίας που τους βαρύνουν.

Ο κ. Αδαμόπουλος υποστήριξε πως από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ζήτησε και έλαβε χρήματα και ότι η διαδικασία της υπαγωγής μιας εταιρείας στο καθεστώς επιείκειας (στο πλαίσιο έρευνας της Επιτροπής για καρτέλ) είναι τόσο αεροστεγής ώστε δεν χωρούν «λαδώματα».

Ο ίδιος υποστήριξε πως ζήτησε από τον κ. Κωνσταντινίδη να ενημερώσει στελέχη γαλακτοβιομηχανιών για το πρόγραμμα επιείκειας, ώστε να προχωρήσει η έρευνα για το καρτέλ και να γίνει γνωστή αυτή η διαδικασία στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστήριξε πως η εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν μόνο ότι έφερε σε επαφή τον κ. Κωνσταντινίδη με την ΜΕΒΓΑΛ, ενώ τόνισε πως η υπόθεση διογκώθηκε από τα ΜΜΕ για να πληγεί ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση.

Τέλος ο έμπορος κ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε πως ποτέ δεν ζήτησε χρήματα από τον κ. Παπαδάκη (πρόεδρος του ΔΣ της ΜΕΒΓΑΛ) αλλά ότι εκείνος του υποσχέθηκε το επίμαχο ποσό.

Σχόλια