Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του Γ. Ατματζίδη

0

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης θα δικαστεί τελικώς ο αστυνομικός Γ.Ατματζίδης, κατηγορούμενος για τον θανάσιμο τραυματισμό του Ν. Λεωνίδη, 18 ετών, το Μάρτιο του 2000 στη Θεσσαλονίκη. Η παραπομπή σε δίκη γίνεται με την υπ’ αριθ. 2396/2004 απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο Ατματζίδης κατά του υπ΄ αριθμ. 872/2003 παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ο αστυνομικός παραπέμπεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, κατόπιν καταδίωξης, καθ΄ υπέρβαση των ορίων της άμυνας, και της παράνομης οπλοχρησίας από αστυνομικό όργανο κατά την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος.

Σημειώνεται ότι το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το έτος 2003 με την υπ΄ αριθμ. 1013/2003 απόφασή του ανέτρεψε βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε κρίνει ότι δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός Γ. Ατματζίδης και τον είχε απαλλάξει από την κατηγορία. Ο ΑΠ τότε είχε παραπέμψει την υπόθεση για νέα κρίση στο ίδιο Συμβούλιο, το οποίο εξέδωσε το παραπεμπτικό προσβαλλόμενο υπ΄ αριθμ. 872/2003 βούλευμα.

Σχόλια