Απορριπτική πρόταση για την αναίρεση του βουλεύματος για το Σάμινα

0

Ο αντεισαγγελέας Α. Τσίμας πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να απορριφθούν οι αιτήσεις αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, που υπέβαλαν οι πέντε από τους εννέα κατηγορούμενους για την υπόθεση του “Εξπρές Σάμινα”,.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τσίμα, στους κατηγορουμένους πρέπει να καταλογιστεί ενδεχόμενος δόλος και όχι αμέλεια, σύμφωνα και με το βούλευμά του και το Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου.

Το υπ’ αριθμόν 88/2003 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπει σε δίκη εννέα άτομα. Συγκεκριμένα, από την πλοιοκτήτρια εταιρεία παραπέμπονται οι Κων. Κληρονόμος και Νίκος Βικάτος, κατηγορούμενοι “για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή”, “πρόκληση κινδύνου σε θαλάσσιες συγκοινωνίες”, “έκθεση σε κίνδυνο των επιβατών” και “πρόκληση ναυαγίου”. Με τις ίδιες κατηγορίες παραπέμπονται και οι Βασίλης Γιαννακής πλοίαρχος, Αναστάσιος Ψυχογιός υποπλοίαρχος, Γιώργος Τριαντάφυλλος ύπαρχος, Γεράσιμος Σκιαδαρέλης Α μηχανικός, Δημήτρης Τσούρας ασυρματιστής και οι επιθεωρητές του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Βασίλης Θεολόγος και Παναγιώτης Τσαρβάς.

Σχόλια