Αποστολή φακέλου με σφαίρες στον ΑΠ

0

Φάκελος που περιείχε τρεις σφαίρες των 7,62 χιλιοστών (από Καλάσνικοφ) και απειλητικό σημείωμα απεστάλη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, χωρίς να αναγράφεται συγκεκριμένος παραλήπτης.

Από την άλλη πλευρά οι Εισαγγελικές αρχές δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν το έργο τους ανεπηρέαστες από απειλές.
 
Ειδικότερα, ο φάκελος εντοπίστηκε από υπαλλήλους της Εισαγγελίας, που τον έκριναν ύποπτο και ελέγχθηκε από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που κλήθηκε στο σημείο. Ο φάκελος ταχυδρομήθηκε μέσω των ΕΛΤΑ και ως αποστολέας εμφανιζόταν άτομο με στοιχεία «Αλεπουδέλης» .

Στο εσωτερικό του φακέλου εκτός των τριών σφαιρών υπήρχε ιδιόχειρο σημείωμα του οποίου μάλιστα οι χαρακτήρες παρέπεμπαν σε αρχαιοελληνική γραφή και στο οποίο αναφέρονταν τα εξής:

«Αν σε 15 μέρες δεν αποφυλακίσετε τους άδικα προφυλακισμένους σ’ αυτή τη βρωμερή υπόθεση, τότε σε διάστημα 20 μηνών, είτε ο υπουργός, είτε η εισαγγελέας, είτε ο ανακριτής που ενεπλάκη στην υπόθεση θα κλάψουν για συγγενικά τους πρόσωπα ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Το χρονικό διάστημα αυτό θα απαιτηθεί για να εντοπιστούν οι στόχοι αυτοί. Η αδικία ξεκληρίζει οικογένειες».

Ο συντάκτης του σημειώματος δε διευκρίνισε σε ποια υπόθεση αναφέρεται, ενώ το κείμενο δεν φέρει υπογραφή οργάνωσης, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Την έρευνα για το περιστατικό ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ αξιωματικοί της υπηρεσίας διευκρίνιζαν χθες ότι το σημείωμα αναφέρεται προφανώς στις διώξεις και προφυλακίσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής.