Αποτελέσματα διασταυρώσεων για συντάξεις ασφαλισμένων σε ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ

0

Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον φορέα ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ παρέδωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννη Βρούτση.

Ο ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ είναι ο τέταρτος κατά σειρά ασφαλιστικός οργανισμός που παραδίδει στοιχεία συντάξεων των ασφαλισμένων του στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εργασίας (δράση «Ηλεκτρονικό Δίχτυ») για την συστηματική διασύνδεση των βάσεων δεδομένων όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων με την Γ.Γ.Π.Σ. Από τους ελέγχους στον ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ, σε σύνολο 230.138 ασφαλισμένων, εντοπίστηκαν 16.351 ασφαλισμένοι (ποσοστό 7,13 τοις εκατό) οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει καθόλου φορολογική δήλωση, ενώ 6.133 ασφαλισμένοι βρέθηκαν να μην έχουν υποβάλει δήλωση παρότι είχαν σχετική υποχρέωση, αφού το εισόδημά τους είναι πάνω από 6.000 ευρώ.

Ένα ποσοστό της τάξης του 2,80 τοις εκατό των ασφαλισμένων του ταμείου δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση σύνταξη μικρότερη από αυτήν που τους χορηγεί στην πραγματικότητα το ταμείο, ενώ το ποσοστό των συνταξιούχων του ταμείου με αναπηρία ανέρχεται στο 8,5 τοις εκατό την ώρα που ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7 τοις εκατό.

Σχόλια