Αποχή από 11.01 μέχρι την σύγκληση της Ολομέλειας αποφάσισε ο ΔΣ Αιγίου

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου Νόμου, που προωθεί η Κυβέρνηση για τις ασφαλιστικές εισφορές το οποίο, όπως είναι διατυπωμένο, ουσιαστικά οδηγεί στην έξοδο του μαχόμενου δικηγόρου από το επάγγελμα και καταδεικνύει την έλλειψη σεβασμού στο λειτούργημα του δικηγόρου και στο δικαίωμα του επαγγέλλεστε, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Α. Αποχή των δικηγόρων του Συλλόγου μας από τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 11/01/2016 μέχρι την σύγκληση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της Χώρας.
Β. Κλείσιμο του Συλλόγου για το κοινό.
Γ. Άδειες θα δίδονται μόνο για υποθέσεις παραγραφής και για κανένα άλλο λόγο.
Δ. Κατάληψη συμβολική του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου την Τρίτη 12/01/2016 από τις 07:30 έως και τις 09:00.
Δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία με τα φορολογικά μέτρα και με το ασφαλιστικό νομοθέτημα, που έδωσε στην δημοσιότητα, οδηγεί στην εξόντωση του δικηγόρου και στην έξοδό του από το επάγγελμα, καθώς αντικειμενικά τα έξοδα και οι κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων ουσιαστικά υπερβαίνουν τα έσοδα.

Προβαίνει συνεχώς στην λήψη αποφάσεων που καθιστούν την δικαιοσύνη απρόσιτη για τον κοινό πολίτη και του στερεί ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση στην δικαιοσύνη.
Δεν θα ανεχθούμε πλέον με κανένα τρόπο την εξόντωσή μας.

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες και επιστημονικούς συλλόγους της πόλης μας που πλήττονται βάναυσα από το συγκεκριμένο νομοθέτημα να συστρατευθούν σε κοινό αγώνα που πρέπει να δώσουμε για να προστατέψουμε το δικαίωμα στην εργασία και στην διαβίωσή μας που επιχειρείται να μας αποστερηθεί.
Είναι πλέον επιβεβλημένο να αντιδράσουμε όλοι μεθοδικά και συντονισμένα.

Αίγιο, 08/01/2016
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Σχόλια