Αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι στην Κοζάνη

0

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης, στην από 14-5-2007 συνεδρίαση του, αποφάσισε 48ωρη προειδοποιητική αποχή των μελών του από το λειτούργημα τους την Πέμπτη 17-5-2007 και Παρασκευή 18-5-2007.

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας λόγω της μη πλήρωσης των κενών οργανικών θέσεων δικαστών και υπαλλήλων, αλλά και για τη μείωση των οργανικών θέσεων Ειρηνοδικών στο Πρωτοδικείο Κοζάνης.

Παράλληλα, ζητούν τη σύσταση νέας θέσης Προέδρου Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται για την έλλειψη πολιτικής βούλησης της Πολιτείας και των συναρμόδιων Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης να προβούν στη σύσταση Τμήματος Μεταγωγών στην πόλη της Κοζάνης και επαναλαμβάνουν την πάγια θέση τους για ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων στα αστυνομικά τμήματα του Ν. Κοζάνης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, δηλώνει εμφατικά ότι η απόφαση για αποχή εκφράζει την αγωνία του ανώνυμου πολίτη, των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, Δικαστών και Δικαστικών Υπαλλήλων για ορθή, ταχεία και αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης.

Σχόλια