Αποχή δικαστικών υπαλλήλων

0

Να μην προσέρχονται στην εργασία τους αν δεν επισκευαστούν τα κτήρια του Διοικητικού Πρωτοδικείου και Εφετείου Αθηνών, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι στα συγκεκριμένα δικαστήρια. Οι ίδιοι καταγγέλλουν την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μη συμμετοχή τους στη σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα που προκλήθηκαν κατά τη συγκεκριμένη επίθεση.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με ανακοίνωσή της, θεωρεί αυτονόητη την αναστολή της λειτουργίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας, κατά τουλάχιστον ένα μήνα και προσθέτει ότι αν δεν ολοκληρωθούν εντός του συγκεκριμένου διαστήματος οι διαδικασίες επισκευής, τουλάχιστον ως προς τα βασικά τους σημεία, πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων για όσο χρειαστεί.
Επιπλέον, η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει αυτονόητο το να μην επιτραπεί η είσοδος και η εργασία σε δικαστικούς λειτουργούς, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους και διαδίκους το διάστημα επισκευών των ζημιών που έχουν προκληθεί. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τα ανωτέρω, η Ομοσπονδία δηλώνει ότι “οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα προσέλθουν για να παράσχουν τις υπηρεσίες σε κτήριο που δεν καλύπτει τους όρους ασφάλειας που οι νόμοι ορίζουν”.
Με άλλη ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Δικαστικών υπαλλήλων καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία, όπως αναφέρει, πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα Διοικητικά Δικαστήρια Αθήνας, μετά τη βομβιστική επίθεση, χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων. Οι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι αποκλείστηκαν από την εν λόγω σύσκεψη γιατί δημοσιοποίησαν την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα δικαστήρια της χώρας. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται εξάλλου ότι η ΟΔΥΕ είχε, από τον Αύγουστο, προειδοποιήσει για την ανάγκη λήψης μέτρων ασφαλείας στα δικαστήρια. Αφορμή είναι τότε σταθεί η επίθεση στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Σχόλια