Αποχή έως τις 7 Δεκεμβρίου από το Δ.Σ. Καβάλας

0

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα, σε αντίθεση με την απόφαση που είχε λάβει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων της Καβάλας από σήμερα, Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δικηγόροι Καβάλας απέχουν από τα καθήκοντά τους αντιδρώντας στα μέτρα που προβλέπονται στο ν. 4093/2012 και θεσπίστηκαν κατά αντισυνταγματικό τρόπο οδηγώντας τους Έλληνες πολίτες στην εξαθλίωση, χωρίς να δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης. Ακόμα, εκφράζουν την αντίδραση τους στην αποστέρηση από τους Έλληνες πολίτες των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους και συγκεκριμένα, της ελεύθερης πρόσβασης στην δικαιοσύνη, της δίκαιης δίκης και της ισότητας απέναντι στους νόμους, αφού με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους προσφυγής στην Δικαιοσύνη σε λίγο αυτή θα καταστεί προνόμιο μόνο των οικονομικά κρατούντων.

Τονίζουν ακόμα ότι επιχειρείται η υπαλληλοποίηση των δικαστικών λειτουργών ενώ άμεσα θίγονται και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Τέλος, επισημαίνουν τον διωγμό που υφίσταται το δικηγορικό σώμα καθώς τόσο οι ήδη υπάρχοντες νόμοι όσο και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πλήττει το δικηγορικό κλάδο δεδομένου ότι η πληρωμή των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών καθίσταται σταδιακά αδύνατη για την πλειονότητα των δικηγόρων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να διακόψουν την άσκηση του επαγγέλματός τους. Διεκδικούν λοιπόν ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και ζητούν την ψήφιση του Κώδικα περί Δικηγόρων, όπως καταρτίσθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να κατοχυρωθεί το δικηγορικό λειτούργημα, να διατηρηθεί η βιωσιμότητα των δικηγόρων και των δικηγορικών συλλόγων και να συνεχιστεί ο θεσμικός τους ρόλος στην απονομή της δικαιοσύνης.

Σχόλια