Αποχή των Δικηγόρων από 12 έως και 16 Νοεμβρίου

0

Σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την εβδομάδα από 12 έως και 16 Νοεμβρίου 2012.

Επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφασίστηκαν και τα εξής:

Η υποβολή αιτήματος για άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εκθέσουμε τις απόψεις του δικηγορικού σώματος και την επιχειρηματολογία του όσον αφορά στη στοχοποίηση του κλάδου.

Η ανάληψη κάθε θεσμικά και νομοθετικά προβλεπόμενης ενέργειας κατά του πρόσφατα ψηφισθέντος «Τρίτου Μνημονίου», αμέσως μόλις εκδοθούν σχετικές εκτελεστές πράξεις που μπορούν να προσβληθούν ενώπιον των Δικαστηρίων της χώρας.
  
Η προώθηση της διαδικασίας διεξαγωγής κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή Δικηγόρων, Δικαστικών Λειτουργών και Δικαστικών Γραμματέων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία για μεταρρυθμίσεις ουσιαστικές και αναγκαίες, οι οποίες θα αναμορφώσουν το θεσμό προς το συμφέρον των πολιτών και όλων των συλλειτουργών του δικαίου, αποκηρύσσοντας κάθε ρύθμιση που τυγχάνει ασύμβατη με το δικαιικό μας σύστημα, το νομικό μας πολιτισμό και τα αντίστοιχα ισχύοντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Για να διαβάσετε την ανακοίνωση της Ολομέλειας της 10/11 πατήστε εδώ.

Σχόλια