Αποχή των Δικηγόρων στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου

0

Διήμερη αποχή των δικηγόρων, την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος , η οποία συνεδρίασε εκτάκτως [Link] σήμερα.

Βασικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης και αιτία των σχεδιαζόμενων κινητοποιήσεων είναι οι προωθούμενες αλλαγές [Link] στο δικηγορικό επάγγελμα, με το νέο Κώδικα περί Δικηγόρων, ο οποίος αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή, εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζητά άμεση επανακατοχύρωση της ελάχιστης αμοιβής των έμμισθων δικηγόρων και διαφύλαξη του τρόπου ποσοστιαίου αμοιβαίου υπολογισμού των κρατήσεων μέσω των γραμματίων προείσπραξης της δικηγορικής αμοιβής.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής, οι Σύλλογοι καταγγέλλουν ακύρωση του ρόλου και της αποστολής της Βουλής, “με κατά παραγγελία νομοθέτηση, κυρίως μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου” και διαμαρτύρονται για έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού, όσον αφορά τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης, επιφυλασσόμενοι για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

 Για το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος πατήστε εδώ [Link]

Σχόλια