Αποχή των δικηγόρων Σύρου την 12η Νοεμβρίου 2015

0

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν οι δικηγόροι – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου την 12η Νοεμβρίου 2015, μετά την επικύρωση της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 24/10/2015, από το Διοικητικό Σύμβούλιο του Συλλόγου, κατά τη συνεδρίασή του της 30/10/2015.

Με τη σημερινή ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου καταγγέλει τη συστηματική παραβίαση μιας σειράς θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων εκ μέρους της νομοθετικής και της εκτελεστικής εουσίας, από το έτος 2010 έως σήμερα.

Παράλληλα, υπενθυμίζει τα βασικότερα προβλήματα της δικαιοσύνης αλλά και τις υποσχέσεις των αρμοδίων για την επίλυσή τους. Θέματα όπως ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, η απώλεια του δικαιώματος χαμηλότερης ασφαλιστικής κλάσης, η πλήρωση των κενών θέσεων στα Δικαστήρια και στις Εισαγγελίες, η κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές, είναι θέματα που εξακολουθούν να αναζητούν λύση, κυρίως όμως παρεμποδίζουν την δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στη δικαιοσύνη. 

Με την ίδια ανακοίνωση καυτηριάζεται η στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, στο θέμα του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αλλά και των βουλευτών του Ν.Κυκλάδων, στο θέμα της διαφύλαξης της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της  νησιωτικότητας,  μετά την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου. 

Σχόλια