Αποχώρηση 20 δικαστών στις 30 Ιουνίου

0

Στις 30 Ιουνίου με τη λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους αποχωρούν από τα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας, τον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς και από τα Εφετεία της χώρας, συνολικά 20 δικαστές.

Ειδικότερα, από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν ο πρόεδρος του Β. Νικόπουλος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς. Ακόμη από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν οι αντιπρόεδροι Σπ. Κολυβάς, Γρ. Μάμαλης και Γ. Πετράκης, οι αρεοπαγίτες Αθ. Θεμέλης, Αλ. Νικάκης, Ελ. Νικολόπουλος, Αν. Λιανός, Ι. Παπουτσής και Ειρήνη Αθανασίου, καθώς και οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Π. Θάνος, Γ. Βλάσσης, Ι. Χρυσός και Αντ. Μύτης.
Από το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρούν ο πρόεδρος του Γ. Παναγιωτόπουλος και οι αντιπρόεδροι Φ. Στεργιόπουλος, Θεοφ. Χατζηπαύλου και Ευθαλία – Αθανασία Τσαμπάση. Από το Ελεγκτικό Συνέδριο αποχωρούν οι αντιπρόεδροι Κ. Κανδρής και Ελένη Φώτη.
Από τα Εφετεία της χώρας, αποχωρούν οι πρόεδροι Εφετών Θ. Νιαβής και Β. Κανούτος και οι εισαγγελείς Εφετών Ι. Λαμπρόπουλος και Π. Γκλεζάκος.

Να σημειωθεί ότι οι αποχωρούντες δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί συμπληρώνουν στις 30 Ιουνίου 2009, το ανώτατο όριο παραμονής στο δικαστικό σώμα, ενώ ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αποχωρεί λόγω συμπλήρωση του ανωτάτου συνταγματικού ορίου παραμονής (τετραετία) στην θέση του προέδρου του ΣτΕ.