Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ ζητά από το Δημόσιο ο Κύπριος φοιτητής για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας»

0

Συζητήθηκε χθες στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αγωγή του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου για ηθική βλάβη από τον ξυλοδαρμό του στη γνωστή υπόθεση της «ζαρντινιέρας».
Ο φοιτητής ζητά χρηματική αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Παναγιώτης Μανώλης κατέθεσε φάκελο με ιατρικά έγγραφα που, όπως ανέφερε, αποδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο εντολέας του και τη σωρεία φαρμάκων που λαμβάνει.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί ύστερα από τουλάχιστον δύο μήνες. Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, με κατηγορουμένους οκτώ αστυνομικούς, θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό το φθινόπωρο. Πρωτοδίκως, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τους ένστολους για τον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου Δημητρίου στις 17 Νοεμβρίου 2006 σε ποινές φυλάκισης 15 έως 39 μηνών.
Στο εδώλιο αναμένεται, όμως, να καθίσει το προσεχές διάστημα και ο φοιτητής, καθώς συντάσσεται κατηγορητήριο σε βάρος του για τα αδικήματα της στάσης και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Σχόλια