Αποζημίωση 80.000 ευρώ σε ασθενή για ιατρικό λάθος

0

Σοβαρότερα απ’ ό,τι είχε κρίνει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ήταν, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, τα προβλήματα υγείας που προκάλεσε σε 36χρονο ασθενή του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος ιατρικό λάθος κατά τη διάρκεια επέμβασης στη χολή.
Έτσι, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επιδίκασε στον 36χρονο αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ –έναντι της αρχικής, που έφθανε τις 15.000 ευρώ–, θεωρώντας ότι «η σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, η οποία επέφερε διάφορες κρίσεις και πόνο και η εν γένει σωματική και ψυχική του ταλαιπωρία» οδηγούν στο να χαρακτηριστούν οι 80.000 ευρώ ως «εύλογο ποσό οφειλόμενης χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης».
Ο ασθενής είχε υποβληθεί σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή τον Νοέμβριο του 2000, προκειμένου να του αφαιρεθεί πέτρα στη χολή. Ωστόσο, όπως δέχθηκε το δικαστήριο, ιατρικό λάθος προκάλεσε πλήρη διατομή του χοληδόχου πόρου, με αποτέλεσμα να χρειαστούν άλλες δύο χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της υγείας του. Η πιο πρόσφατη έγινε τον Απρίλιο του 2001.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε αναγνωρίσει τις ευθύνες του γιατρού και του νοσοκομείου, αλλά είχε επιδικάσει αποζημίωση μόνο 15.000 ευρώ.

Σχόλια