Αποζημίωση ζητούν οι Έλληνες ομολογιούχοι με αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

0

Την άμεση αποζημίωσή τους για την οικονομική τους βλάβη ζητούν οι Έλληνες ομολογιούχοι με αναφορά που κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε σχετική αναφορά του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητείται η οικονομική αποκατάσταση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με την αναφορά, η διαδικασία “κουρέματος” δεν ήταν εθελοντική αλλά υποχρεωτική, πρωτοφανής και άδικη, καθώς είχε δυσανάλογη επίπτωση στα οικονομικά συμφέροντα ατόμων με περιορισμένο εισόδημα που είχαν την ατυχή έμπνευση να  εμπιστευτούν το Ελληνικό Δημόσιο, την Ευρωζώνη αλλά και τις διακηρύξεις των επισήμων παραγόντων της ΕΕ.

Στην αναφορά σημειώνεται  επίσης, ότι  εξαιτίας του PSI καταγράφονται 14 αυτοκτονίες ενώ η ζημιά που υπέστησαν οι 15.000 ομολογιούχοι είναι τεράστια και υπολογίζεται στο 70% των χρημάτων που αποταμίευσαν.

Οι ομολογιούχοι ζητούν να κληθούν σε δημόσια ανοικτή συνεδρίαση  ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να εκθέσουν στους ευρωβουλευτές-μέλη της την εξαιρετικά άδικη κατάσταση που υφίστανται.

 
 
 

Σχόλια