“Πράσινο” από τον Άρειο Πάγο για την αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων

0

Απαντώντας σε σχετικό έγγραφο ερώτημα του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν.Σηφουνάκη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν.Μαύρος επισημαίνει ότι είναι δυνατή η αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από ιδιωτικούς χώρους.
Συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας τονίζει ότι “το αδίκημα της τοποθέτησης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων είναι διαρκές και συνεπώς πάντοτε αυτόφωρο. Κατά τη γνώμη μας λοιπόν μπορούν τα αρμόδια όργανα του Κράτους, εν προκειμένω οι αστυνομικοί υπάλληλοι, ως προανακριτικοί υπάλληλοι να εισέρχονται σε ιδιωτικούς χώρους για την αφαίρεση των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων”.
Επιπλέον, στην απαντητική επιστολή του, ο κ. Μαύρος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “προκειμένου δε για την είσοδο σε ιδιωτικό χώρο που αποτελεί κατοικία, εφόσον δεν συναινεί στην είσοδο σ αυτή ο ένοικός της ή αν η είσοδος είναι κλειστή, μπορεί να παραβιασθεί η είσοδος ή να καμφθεί η άρνηση του ενοίκου υπό του ενεργούντος την έρευνα ανακριτικού υπαλλήλου, συμπαρισταμένου δικαστικού λειτουργού κατ εφαρμογή των άρθρων 253 και 255Κ.Π.Δ.

Σχόλια