Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009

0

Διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες για αθέμιτους χειρισμούς στην υπόθεση παράνομης διόγκωσης του κρατικού ελλείμματος του 2009, ζήτησε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Κολιοκώστας από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και το Συμβούλιο Επιθεώρησης των Δικαστηρίων.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση στάθηκε επιστολή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ι. Αδαμόπουλου, με την οποία καταγγέλλει απόπειρα συγκάλυψης τυχόν παράνομων ενεργειών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) στην επίμαχη υπόθεση.

Ο κ. Κολιοκώστας απέστειλε στους προϊσταμένους της Εισαγγελίας και του Συμβουλίου τη σχετική αναφορά-αίτημα του προέδρου του ΔΣΑ, στην οποία αναφέρεται στην καταγγελία της κ.Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, ότι η ανακρίτρια της ζήτησε να συναντηθούν εκτός γραφείου.

Ο Αντεισαγγελέας ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διερευνήσει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, τα καταγγελλόμενα σχετικά με το «κλείσιμο» της υπόθεσης και από το Συμβούλιο Επιθεώρησης τη διεξαγωγή έρευνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της 5ης ειδικής ανακρίτριας που χειρίστηκε την υπόθεση.
 

Σχόλια