Αρνείται ο Κ. Αγαπίου την εκπροσώπηση από τους δικηγόρους που του διόρισε το δικαστήριο

0

Για την ερχόμενη Πέμπτη αναβλήθηκε η νέα δίκη του ΕΛΑ στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με κατηγορούμενους τους Χρήστο Τσιγαρίδα, Κώστα Αγαπίου, Ειρήνη Αθανασάκη, Αγγελέτο Κανά, Μιχάλη Κασσίμη και Γιάννη Σερίφη. Χτες εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι Αγγελος Βαρούτσης και Ευστάθιος Βλάντης που διορίστηκαν συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κώστα Αγαπίου, ο οποίος επιμένει στην άρνησή του να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους.

Ο Κ. Αγαπίου επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί με το διορισμό υπερασπιστών να δώσει κάλυψη σε διαδικασίες κατάχρησης εξουσίας, ενώ χαρακτήρισε το παραπεμπτικό βούλευμα επαίσχυντο. Παράλληλα, οι κ. Βαρούτσος και Βλάντης ζήτησαν από το δικαστήριο να ανακαλέσει το διορισμό τους, επικαλούμενοι λόγους ευθιξίας, αλλά και λόγω του όγκου της δικογραφίας για την οποία δεν έχουν ενημερωθεί. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους και τους έδωσε περιθώριο μιας εβδομάδας για να μελετήσουν την υπόθεση.

Στο μεταξύ, η δικηγόρος Παναγιώτα Γεωργίου, που επίσης είχε διοριστεί από το δικαστήριο να υπερασπιστεί τον Κ.Αγαπίου, δεν εμφανίστηκε στη δίκη, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας της έδρας Μιλτιάδης Ανδριοτέλης να ζητήσει να εξεταστεί το ενδεχόμενο διάπραξης εκ μέρους της του αδικήματος της απείθειας.

Σχόλια