Αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο Π. Ψωμιάδης

0

Αθώος και «περήφανος για το οικοδόμημα» που έστησε ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας δήλωσε, κατά την απολογία του ο Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος έχει ήδη οδηγηθεί στη φυλακή. Ο κ. Ψωμιάδης απολογήθηκε στον 6ο Τακτικό Ανακριτή για τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της εταιρείας ΑΣΠΙΣ CAPITAL.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι ο όμιλος ΑΣΠΙΣ άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα μετά τον Μάιο του 2008 ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της COMMERCIAL VALUE κατά 93 εκατομμύρια ευρώ μετά από σχετική εντολή της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. Κατά τον επιχειρηματία τα σοβαρότερα προβλήματα προκλήθηκαν όταν η ΕΠΕΙΑ προχώρησε σε δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, γεγονός που κλόνισε την εμπιστοσύνη του κόσμου, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται ασφαλιστικά συμβόλαια και να ζητούν πολλοί εξαγορά των συμβολαίων.
Επιπλέον, ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ενώπιον του Ανακριτή, ότι για το 2009 η εταιρεία έχει εξοφλήσει κατά ποσοστό 90% όλες τις υποχρεώσεις της, ενώ απαντώντας στην ερώτηση για τη μεταφορά χρημάτων σε προσωπικούς του λογαριασμούς, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι η τακτική αυτή του φάνηκε συμφερότερη καθώς έτσι πετύχαινε καλύτερες διαπραγματεύσεις και επενδύσεις.

Σχόλια