Αρνητικά τα στοιχεία για τη χώρα μας σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση ανηλίκων

0

Κόλαφος η έκθεση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ στην Ελλάδα Ζαν Μιγκέλ Πετί, για την εκμετάλλευση των παιδιών στη χώρα μας και βαρύ κατηγορώ εναντίον των ελληνικών ΜΜΕ και της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ επισημαίνει ότι οι σωματέμποροι εκμεταλλεύονται στην Ελλάδα περίπου 5.800 ανηλίκους -οι περισσότεροι αλβανικής καταγωγής – ενώ τα δίκτυα τα οποία τους εκμεταλλεύονται λειτουργούν με την υποστήριξη και τη συμμετοχή ακόμη και αστυνομικών.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι τα παιδιά που έχουν προωθηθεί στην πορνεία ξεπερνούν τα 1.600, ενώ περισσότερα από 200 έχουν καταλήξει στην «παιδοφιλική αγορά».

Οι μοναδικές θετικές αναφορές για την Ελλάδα που περιλαμβάνονται στην έκθεση είναι η μείωση του αριθμού των παιδιών των «φαναριών».

Στην έκθεση αναφέρει επίσης την περίπτωση του ιδρύματος «Αγία Βαρβάρα», το οποίο είχε συσταθεί για να περιθάλψει τα «παιδιά των φαναριών», αλλά από το οποίο χάθηκαν μυστηριωδώς τα ίχνη των περισσότερων παιδιών.

Τέλος, ο κ. Πετί καταγγέλλει και τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για την έλλειψη σεβασμού που δείχνουν στην ιδιωτική ζωή των ανήλικων θυμάτων.

Σχόλια