Αρνητική η εισήγηση του ΣτΕ για το handling

0

Ακόμη και στην ανατροπή του διαγωνισμού που προκήρυξε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση της παροχής υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μπορεί να οδηγήσει η αρνητική εισήγηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, οι όροι του διαγωνισμού αντιβαίνουν σε συνταγματικές διατάξεις.
Το Δ τμήμα του ΣτΕ απεφάνθη ομόφωνα επί της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του διαγωνισμού, κατά το μέρος που αυτές προβλέπουν έναν ανάδοχο για όλα τα αεροδρόμια.
Η κρίση του ΣτΕ έρχεται κατόπιν προσφυγής των εταιρειών Swissport και Goldair Air, που ζητούν να αλλάξουν οι διατάξεις του διαγωνισμού που προβλέπουν την κατάταξη των 34 αεροδρομίων σε επτά κύριες ομάδες, που χωρίζονται σε δύο επιμέρους υποκατηγορίες.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητήσει την εισήγηση του Δ τμήματος προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη οριστικής απόφασης. Την ίδια ώρα, πάντως, ο διαγωνισμός του υπουργείου είναι σε εξέλιξη, με τελική προθεσμία υποβολής προσφορών από τους ενδιαφερομένους την 25η Φεβρουαρίου.

Σχόλια