Αρνητικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο αίτημα αποφυλάκισης του Λ. Λαυρεντιάδη

0

Αρνητική είναι η απάντηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο αίτημα αποφυλάκισης του προσωρινά κρατούμενου Λ. Λαυρεντιάδη.

Το Συμβούλιο, με το υπ. αριθμ. 1327/2013 βούλευμά του και με τη σύμφωνη γνώμη του Eισαγγελέα, απέρριψε τους λόγους για τους οποίους ο επιχειρηματίας αιτήθηκε την αποφυλάκισή του και διέταξε την παραμονή του στις φυλακές. Ο Λ. Λαυρεντιάδης ζητούσε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με άλλα περιοριστικά μέτρα, προβάλλοντας δικονομικούς και όχι μόνο λόγους. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η προσωρινή κράτηση είναι παράνομη, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής ενώ ήταν στη χώρα όταν συνελήφθη και ήταν διαρκώς στη διάθεση των αρχών ενώ παράλληλα, επικαλείται και λόγους υγείας που επιβάλουν την αποφυλάκισή του.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Λ. Λαυρεντιάδης είναι προσωρινά κρατούμενος από τον Δεκέμβριο του 2012 για την υπόθεση των επισφαλών δανείων συνολικού ύψους 701 εκ. ευρώ, τα οποία είχαν χορηγηθεί από την τράπεζα Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρεντιάδη, την εποχή που ο ίδιος ήταν Πρόεδρος της τράπεζας.

Σχόλια