Άρση του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών για τους εμπλεκόμενους στο παραδικαστικό κύκλωμα

0

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ιωάννης Σίδερης έχει στην κατοχή του στοιχεία των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Ιάκωβου Γιοσάκη και άλλων εμπλεκομένων στο παραδικαστικό κύκλωμα, όπως του δικηγόρου Σάκη Κεχαγιόγλου.

Ο κ. Σίδερης πέτυχε την άρση του απορρήτου των εξερχομένων και εισερχομένων κλήσεων του σταθερού τηλεφώνου του Ιάκωβου Γιοσάκη και του δικηγόρου Σάκη Κεχαγιόγλου, καθώς και άλλων κατηγορουμένων δικαστικών λειτουργών.

Το έγγραφο εστάλη στις 16 Μαΐου 2006 προς τον νομικό σύμβουλο του ΟΤΕ και το διάστημα για το οποίο ζητείται η άρση του απορρήτου είναι διαφορετικό για τον καθένα δικαιούχο, εκτείνεται όμως χρονικά από την 1η Σεπτεμβρίου του 2002 έως το Δεκέμβριο του 2004.

Στην περίπτωση του κ. Κεχαγιόγλου καταγράφονται, μεταξύ άλλων, επικοινωνίες με το ΥΠΕΞ, με τα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με εισαγγελέα, το όνομα της οποίας ακούσθηκε κατά την έρευνα του παραδικαστικού, αλλά δεν φαίνεται να βρέθηκαν τα στοιχεία για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Στην περίπτωση του Ιάκωβου Γιοσάκη, μεταξύ άλλων, καταγράφονται κλήσεις προς το τηλεφωνικό κέντρο του Αρείου Πάγου και την Αντωνία Ηλία.

Σχόλια