Άρχισε η δίκη για την επίθεση κατά του πρώην πρόεδρου της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλου

0

Τέσσερα χρόνια μετά την άγρια επίθεση σε βάρος του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου και του επιστημονικού συνεργάτη του Ινστιτούτου Εργασίας της συνομοσπονδίας και καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σάββα Ρομπόλη, η πολύκροτη υπόθεση έφθασε χθες στο ακροατήριο.
Η αυλαία της διαδικασίας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας άνοιξε με την κατάθεση του κ. Πολυζωγόπουλου, ο οποίος περιέγραψε την επίθεση της 31ης Ιανουαρίου 2006 στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ιπποκράτους και δήλωσε πως αναγνωρίζει στο πρόσωπο του βασικού κατηγορουμένου Ν. K. το άτομο που τον χτύπησε. Ο πρώην επικεφαλής του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της χώρας εκτίμησε πως οι νεαροί που βρίσκονται στο εδώλιο για τον ξυλοδαρμό του ήταν κατευθυνόμενοι και τόνισε ότι τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα και «θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον θάνατο».
Εκτός από τον Ν. Κ. –ο οποίος κρατείται προσωρινά από τον περασμένο Ιούνιο, αφού ανέλαβε αυτοβούλως την ευθύνη για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη τον Δεκέμβριο του 2004–, κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι ο Σ. Μ., ο οποίος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του αλλά χθες δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, και τέσσερις μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί βάσει των όσων έχει υποστηρίξει ο Σ. Μ.. Τόσο ο τελευταίος όσο και ο Ν. Κ. αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Το δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του φυγόδικου κατηγορούμενου και θα ξανασυνεδριάσει την Παρασκευή.

Σχόλια