Ασφαλιστικό: Αποσύρθηκε η ρύθμιση για τους μεγαλοοφειλέτες του IKA

0

Αποσύρθηκε τελικά η διάταξη που περιλαμβανόταν στο «μίνι» ασφαλιστικό, η οποία περιελάμβανε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ, στους οποίους δινόταν η δυνατότητα να «παγώσουν» για 18 μήνες τις οφειλές τους προς το Ίδρυμα, εφόσον αυτές ανέρχονταν σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να το αποσύρει μετά τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων, του ΣEB, της OKE και των συνδικάτων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι η εν λόγω ρύθμιση ευνοεί τους κακοπληρωτές σε βάρος των ασφαλισμένων.

Παράλληλα, ο υπουργός Aπασχόλησης, Σ. Tσιτουρίδης, μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει κύμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, επιχείρησε να φανεί καθησυχαστικός λέγοντας ότι οι αλλαγές θα έχουν «μακρά μεταβατική περίοδο» και θα γίνουν σε συνθήκες «ήπιας προσαρμογής», ενώ ανακοίνωσε την επανέναρξη του διαλόγου τον επόμενο μήνα.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η ελάχιστη δόση, σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ, μειώνεται από 150 σε 100 Ευρώ, ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του 2007 θα ρυθμιστεί νομοθετικά το ζήτημα των οφειλών του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σχόλια