Αύριο απολογείται η 22χρονη συλληφθείσα για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

0

Αύριο θα απολογηθεί τελικά η 22χρονη που συνελήφθη τα ξημερώματα το Σαββάτου και κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών», μετά τη σχετική προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χθες από την ανακρίτρια.
Η 22χρονη αντιμετωπίζει τις κακουργηματικές κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συρροή και της έκρηξης από κοινού. Όπως ανέφερε ο συνήγορός της, Δημήτρης Κάππος η εντολέας του αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση, υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της και πως δεν έχει επισκεφθεί ποτέ το σπίτι-«γιάφκα», κατά την Αστυνομία, στο Χαλάνδρι. Μάλιστα, επισημαίνει ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο επίμαχο διαμέρισμα ήταν πάνω σε κινητό αντικείμενο και όχι σε σταθερό σημείο.
Ομάδα περίπου 50 νεαρών φώναζε συνθήματα χθες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων κατά την είσοδο και την έξοδο της κατηγορουμένης από το ανακριτικό γραφείο.
Στο μεταξύ, απορριπτική ήταν η κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την προσφυγή ενός εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος έχει προφυλακιστεί. Ο κατηγορούμενος θεωρείται από το Συμβούλιο ότι είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων εάν αποφυλακιστεί.

Σχόλια