Αυτεπάγγελτος διορισμός δικηγόρων για τον Κ. Αγαπίου στη δίκη του ΕΛΑ

0

Ξεκίνησε χτες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη των Χρήστου Τσιγαρίδα, Κώστα Αγαπίου, Αγγελέτου Κανά, Ειρήνης Αθανασάκη, Μιχάλη Κασίμη και Γιάννη Σερίφη που κατηγορούνται για βομβιστικές ενέργειες του ΕΛΑ.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο Κώστας Αγαπίου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από συνηγόρους υπεράσπισης. Όπως ανέφερε, οι υπερασπιστές χρησιμοποιήθηκαν σαν νομιμοφανές κάλυμμα της διαδικασίας κατάχρησης εξουσίας που ξεκίνησε δυο χρόνια πριν και όσον αφορά τον ίδιο δέκα χρόνια νωρίτερα. Έτσι, το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης του Κώστα Αγαπίου, επιλέγοντας από τον κατάλογο των δικηγόρων τους Αγγελο Βαρούτση, Ευστάθιο Βλάντη και Παναγιώτα Γεωργίου. Στη συνέχεια η συνεδρίαση διεκόπη για την Τετάρτη, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στους τρεις δικηγόρους ο διορισμός τους.

Σημειώνεται ότι αν και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται όλοι οι κατηγορούμενοι πλην του Γ. Σερίφη, είχαν θεωρηθεί παραγεγραμμένα λόγω παρέλευσης 15ετίας, το Συυμβούλιο Εφετών με βούλευμά του έκρινε ότι επειδή οι στόχοι των επιθέσεων ήταν κοινωφελείς οργανισμοί η παραγραφή των αδικημάτων είναι 20ετής.

Σχόλια