Αυτοκτονία 17χρονου μέσω του διαδικτύου

0

Την πρώτη στην Ελλάδα υπόθεση αυτοκτονίας 17χρονου, μέσω Internet, εξιχνίασε το τμήμα δίωξης ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής. Ο νεαρός αυτοκτόνησε με φυτοφάρμακο, σύμφωνα με τις οδηγίες που του έδωσε ένας 24χρονος από τα Χανιά, ενώ η δικογραφία της υπόθεσης στάλθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο 17χρονος χρησιμοποιώντας γυναικείο ψευδώνυμο επικοινωνούσε με διάφορα άτομα μέσω διαδυκτίου και ζητούσε πληροφορίες για τρόπους αυτοκτονίαςΠριν από ένα μήνα ο 17χρονος ήλθε σε επαφή με τον 24χρονο ο οποίος του επέδειξε ως τρόπο αυτοκτονίας το φυτοφάρμακο, ενημερώνοντας τον παράλληλα από πού μπορεί να το προμηθευτεί. Ο «εντολέας» συνελήφθη και όπως είπε στους αστυνομικούς θεώρησε πως η μεταξύ τους συνομιλία ήταν προϊόν πλάκας.

Ο ταξίαρχος – διευθυντής της ασφάλειας Αττικής, Στέφανος Σκότης, ανακοίνωσε ότι στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που υπήρχε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αυτόχειρα βρέθηκε και μήνυμα από άγνωστο άτομο, που είχε σταλεί με γυναικείο ψευδώνυμο, το οποίο υποδείκνυε στον αυτόχειρα ως τρόπο αυτοκτονίας τη λήψη του συγκεκριμένου γεωργικού φαρμάκου. Σύμφωνα με τον ταξίαρχο «η κεντρική μονάδα του ηλεκτρονικού υπολογιστή και το άλλο υλικό που υπήρχε μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και μετά από έρευνα έγινε αποκωδικοποίηση των ιχνών των ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, εντοπίστηκε η ηλεκτρονική διεύθυνση καθώς και ότι το συγκεκριμένο μήνυμα στάλθηκε από την περιοχή των Χανίων. Για όλα αυτά σχηματίστηκε δικογραφία, στάλθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος παρήγγειλε τον εντοπισμό του δράστη και τη λήψη της απολογίας».

Σχόλια