Αυξάνονται οι προσφυγές κατά του Μνημονίου

0

Μετά την προσφυγή της ΑΔΕΔΥ, του ΔΣΑ και άλλων φορέων κατά του Μνημονίου, πληθαίνουν ανάλογες πρωτοβουλίες ιδιωτών αλλά και φορέων.

Μεταξύ άλλων, στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Καλαμάτας και του Βόλου καθώς επίσης και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας.

Με την προσφυγή τους οι Δικηγορικοί Σύλλογοι του Βόλου και της Καλαμάτας στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου που εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών και ζητούν την ακύρωση ως αντισυνταγματικών των επίμαχων αποφάσεων.

Ειδικότερα, ζητούν να ακυρωθούν, ως αντιβαίνουσες το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την ΕΣΔΑ αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας, δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, οι οποίες επιβάλλουν τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και η κοινή υπουργική απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που καθορίζει την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2010. Στο κείμενο της προσφυγής υποστηρίζουν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ψήφιση του σχετικού νόμου ήταν πλημμελής, καθώς δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 των βουλευτών και επισημαίνουν ότι θα πρέπει να υπάρχει επαρκής αιτιολογία όταν λαμβάνονται μέτρα που θίγουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία προστατεύονται και από διεθνείς συνθήκες.

Σχόλια