Αυξημένες κατά 40% οι προσφυγές στον Συνήγορο του Πολίτη τον φετινό Οκτώβριο σε σχέση με πέρυσι

0

«Βομβαρδισμό» προσφυγών δέχεται ο Συνήγορος του Πολίτη μετά την εμφάνιση του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής, Γιώργου Καμίνη στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο στις αρχές Οκτωβρίου, όπως ανέφερε χθες ο ίδιος ο κ. Καμίνης σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Ειδικότερα, οι προσφυγές που κατατέθηκαν από πολίτες στον Συνήγορο του Πολίτη τον περασμένο μήνα ήταν 40% περισσότερες σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, με αποτέλεσμα να επικρατεί ήδη προβληματισμός για την ταχύτητα της διεκπεραίωσής τους. «Δεχόμαστε πλέον πολύ υψηλό αριθμό αναφορών και κινδυνεύουμε να αναπαράγουμε και εμείς μια βασική παθογένεια της δημόσιας διοίκησης, την καθυστέρηση», είπε ο κ. Καμίνης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η ανεξάρτητη αρχή έχει χειριστεί περίπου 110.000 υποθέσεις πολιτών από την ίδρυσή της, το 1998, μέχρι σήμερα. Το 30% από αυτές ξέφευγε από τα όρια των αρμοδιοτήτων του ΣτΠ, ενώ υπήρξε και ένα 30% υποθέσεων στις οποίες δεν είχαν δίκιο οι πολίτες. Το ευτύχημα είναι πως, σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, η ανεξάρτητη αρχή κατάφερε να επιλύσει το 80% των υπολοίπων υποθέσεων.
Τα θέματα για τα οποία προσφεύγουν οι πολίτες στον ΣτΠ αφορούν κυρίως στη μετανάστευση και το πολιτικό άσυλο, την προστασία του περιβάλλοντος και τις χρήσεις γης, καθώς και τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Σχόλια