«Χορός» μηνύσεων κατά Κεδίκογλου για το θέμα της απόφασης για τους συμβασιούχους

0

Τρεις συμβασιούχοι κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου σχετικά με τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της παράβασης καθήκοντος, τα οποία θεωρούν ότι τον βαραίνουν, μετά τη δημοσιοποίηση του τρόπου ψηφοφορίας των μελών του δικαστηρίου στην υπόθεση των συμβασιούχων.

Συγκεκριμένα οι συμβασιούχοι κάνουν λόγο για πρωτοφανή και ομολογημένη παραβίαση του νόμου, καθώς με την απίστευτη τηλεφωνική ψηφοφορία των μελών του δικαστηρίου, εξεδόθη μία απόφαση, η οποία έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες μονιμοποίησής τους. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου είχε κρίνει, τότε, αντισυνταγματική τη μετατροπή συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Tο θέμα είχε φέρει στην επιφάνεια ο δικηγορικός σύλλογος, ενώ στη συνέχεια υπήρξε αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Η μήνυση μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ υπό έρευνα βρίσκεται και η αναφορά που υπέβαλε στον δικηγόρο του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, ο δικηγόρος Ιω. Απατσίδης ζητώντας να διενεργηθεί κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του Προέδρου του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση τουλάχιστον των αδικημάτων της ψευδούς βεβαίωσης και της παράβασης καθήκοντος.