«Ζοφερό το μέλλον στον χώρο της Δικαιοσύνης» εκτιμά η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

0

Τον κώδωνα του κινδύνου για την προβληματική και διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Θέμιδος κρούει για άλλη μια φορά η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της xώρας, η οποία συνήλθε στις 8 Ιανουαρίου στη Φλώρινα, υπό την προεδρία του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Παξινού. Επιπλέον, τάσσεται υπέρ ενός φορολογικού συστήματος «με σταθερότητα και σεβασμό της εμπιστοσύνης του πολίτη στον νομοθέτη και στο κράτος».
Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι «η κατάσταση στη Δικαιοσύνη επιδεινώνεται, τα κενά σε δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους αντί να μειώνονται, αυξάνονται, οι δε συνθέσεις των δικαστηρίων, ιδιαίτερα σε περιφερειακά Πρωτοδικεία, δύσκολα συμπληρώνονται (χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πρωτοδικείο της Φλώρινας)». Και προσθέτει: «Όλα αυτά σε συνδυασμό με την προβληματική υλικοτεχνική υποδομή, καθιστούν το τοπίο στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης ομιχλώδες και το μέλλον ζοφερό για την εύρυθμη λειτουργία απονομής της Δικαιοσύνης». Τονίζει δε ότι «η Συντονιστική Επιτροπή δεν μπορεί να μείνει απαθής και αφού συλλέξει στοιχεία, θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την διόρθωση των ημαρτημένων, στο βαθμό που αυτό είναι πλέον εφικτό».
Ξεχωριστή μνεία γίνεται στο ζήτημα της περιστολής των κρατικών δαπανών και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. «Προς την κατεύθυνση αυτή καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ενεργοποιήσουν όλους τους νόμιμους μηχανισμούς που προβλέπονται για τη σύλληψη και πάταξη όσων φοροδιαφεύγουν», αναφέρεται, ενώ διατυπώνονται αιχμές κατά των διαρροών στον Τύπο αναφορικά με το νέο φορολογικό καθεστώς: «Η συμμετοχή μας στην διαβούλευση με εμπειρογνώμονες, γνώστες των φορολογικών θεμάτων υποδηλώνει την πρόθεσή μας για ουσιαστικό διάλογο αρκεί να αποδειχθεί στην πράξη ότι ο διάλογος δεν είναι προσχηματικός και ότι οι συνεχείς διαρροές στον τύπο, δεν προέρχονται από κύκλους του υπουργείου που αποπροσανατολίζουν και μόνο κακό κάνουν στην όλη προσπάθεια για «νοικοκύρεμα» των οικονομικών της χώρας».

Σχόλια