Βαριές ποινές για τους καταδικασθέντες του ΕΛΑ

0

Βαρύτερες ποινές από αυτές που πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας Ελευθέριος Πατσής επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που εκδικάζει την υπόθεση του ΕΛΑ, στους Κώστα Αγαπίου, Χρήστο Τσιγαρίδα, Αγγελέτο Κανά και Ειρήνη Αθανασάκη.

Η συνολική ποινή που επέβαλε το δικαστήριο φθάνει τα 1.174 έτη κάθειρξης, 22.000 ευρώ χρηματική ποινή και 10ετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για τον κάθε κατηγορούμενο. Κατά συγχώνευση οι ποινές που επιβλήθηκαν στους τέσσερις καταδικασθέντες έφτασαν τα 25 χρόνια.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα αναστολής εκτελέσεως των επιβληθεισών ποινών, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, ωστόσο ο κ. Πατσής πρότεινε την απόρριψή του. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, και οι τέσσερις κατηγορούμενοι θεωρούνται επικίνδυνοι και ύποπτοι φυγής, ενώ για κανέναν από τους τέσσερις δεν συντρέχει περίπτωση βλάβης, είτε οικονομικής είτε υγείας, από την παραμονή τους στις φυλακές. Έτσι μετά την ανάγνωση της απόφασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου Ελισάβετ Μουγάκου – Μπρίλλη, οι καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Νωρίτερα είχε απορριφθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η αίτηση εξαίρεσης του εισαγγελέα, Ελευθέριου Πατσή, που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του Αγγελέτου Κανά, Αλέξης Κούγιας, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν βεβαιώθηκαν γεγονότα ικανά που να στοιχειοθετούν την αίτηση εξαίρεσης του τακτικού εισαγγελέα.

Σχόλια