Βαρύτατη ποινή σε 23χρονο για το σοβαρό τραυματισμό μαθητή σε τροχαίο

0

Το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε βαρύτατη ποινή επέβαλε σε βάρος 23χρονου, ο οποίος κρίθηκε υπεύθυνος για το τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε τον Οκτώβρη του 2006, έξω από υπό κατάληψη Λύκειο της Καλαμαριάς, όταν παρέσυρε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του τρεις μαθητές, προκαλώντας σοβαρά τραύματα σε έναν εξ αυτών.
Το δικαστήριο επέβαλε στο νεαρό αλλοδαπό ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, όσο και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, απορρίπτοντας, ωστόσο, το αίτημα για αναστολή ή μετατροπή της ποινής.
Αυτό σημαίνει ότι ο 23χρονος, που δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου, θεωρείται πλέον φυγόποινος και καταζητείται για να εκτίσει την εις βάρος του επιβληθείσα ποινή.
Ο άτυχος μαθητής υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα και ολική ρήξη νωτιαίου μυελού. Ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και ακρωτηριασμό του δεξιού χεριού, από το ύψος του ώμου, ο ανήλικος μετέβη σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Σουηδία.
Ενάμιση χρόνο μετά το συμβάν, ο 17χρονος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος μετέφερε τη συγγνώμη τού εντολέα του προς την οικογένεια του ανήλικου. Ισχυρίστηκε δε ότι ο 23χρονος βρισκόταν νόμιμα στη χώρα μας κι ότι ήταν κάτοχος νόμιμης άδειας οδήγησης.
Σε αντίθεση δε με το πρωτόδικο δικαστήριο, δεν απέδωσε το ατύχημα σε εξωγενείς παράγοντες (σ.σ. είχε ισχυριστεί ότι άκουσε θόρυβο στο μπροστινό λάστιχο κι ότι στην περιοχή υπήρχαν έργα σε εξέλιξη).

Σχόλια