Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Αττικής

0

Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία στη Βουλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: ‘’Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας − Αττικής και άλλες διατάξεις’’.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης το νομοθέτημα παρεμβαίνει με πολύ συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αθηναίων αλλά και ανάδειξη των εγκαταλειμμένων κτιρίων με κίνητρα καθώς επίσης παρεμβαίνει με σχέδιο για οκτώ δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση γίνεται η αρχή για ένα μεγάλο πρόγραμμα αθλητικής, πολεοδομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στη Νέα Φιλαδέλφεια, με φορέα το αθλητικό Σωματείο της ΑΕΚ.

Ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία, ωστόσο εξέφρασε την απορία του γιατί η αντιπολίτευση διαφωνεί με την περαιτέρω διαβούλευση σχετικά με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης.

 

 

 

ΦΕΚ Α' 156 2014

Σχόλια