Βουλή: Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών ο νέος φόρος ακινήτων

0

Το νομοσχέδιο για την καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σειρά διατάξεων άλλων υπουργείων, υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση, διάσταση απόψεων σημειώθηκε ανάμεσα στην εισηγήτρια της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη σε ό,τι αφορά το άρθρο 39 για το νέο σύστημα πιστοποίησης των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα η βουλευτής να δηλώσει ότι το υπερψηφίζει «με την πολιτική επιφύλαξη πως ο υπουργός θα το αποσύρει στην Ολομέλεια». Ωστόσο, επειδή δεν προβλεπόταν απο τον κανονισμό, η
κ. Πατριανάκου δήλωσε ότι υπερψηφίζει το άρθρο και καλεί τον υπουργό στην Ολομέλεια να το αποσύρει.

Αντικείμενο συζήτησης στην Επιτροπή αποτέλεσε και το άρθρο 30 σχετικά με τη διαδημοτική κινητικότητα για το οποίο ο υπουργός εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, εξήγησε ότι υπάρχουν δήμοι με αναπτυξιακά προγράμματα, αλλά με έλλειψη προσωπικού (π.χ. μηχανικούς), το οποίο πλεονάζει σε άλλους δήμους. Στο νόμο προβλέπονται μετατάξεις ενώ η διαδικασία, όπως σημείωσε ο υπουργός, θα είναι υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν (με δικό τους αίτημα), θα τεθούν για έναν μήνα σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να προσμετρηθούν στην κινητικότητα του 2013, αλλά χωρίς κανέναν κίνδυνο απόλυσης.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια σήμερα, Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Σχόλια