Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες

0

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή το νομοσχέδιο [link] του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Υδατοκαλλιέργειες.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Βουλευτών, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αποσπασματικές, αόριστες και αντιαναπτυξιακές φωτογραφικές ρυθμίσεις.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Καρασμάνης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ένα μεγάλο σημαντικό και ουσιαστικό βήμα και μια σύγχρονη και σε βάθος παρέμβαση στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας, ώστε να γίνει εφαλτήριο για ανάπτυξη της χώρας.
Στο επίκεντρο, πάντως, της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης βρέθηκε το θέμα του ΕΝΦΙΑ.

Ακόμα, μαζί με το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και τροπολογία που είχε κατατεθεί, με την οποία δίνεται παράταση έως 18 Σεπτεμβρίου στις ποδοσφαιρικές ομάδες που δεν είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους ώστε να καταθέσουν φορολογική ενημερότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τασσούλας, χαρακτήρισε την τροπολογία ως αναγκαία προσωρινή λύση, η οποία ωστόσο δεν λύνει τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο αυτόν και προανήγγειλε ότι σύντομα θα δώσει προς διαβούλευση το αθλητικό νομοσχέδιο.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν και η Χρυσή Αυγή «παρών».
 

Σχόλια