Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

0

Υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής,το νομοσχέδιο [link] του υπουργείου Παιδείας για την «Ίδρυση και Οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία».

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας, είναι μέχρι τον Ιανουάριο να υπάρξει, μέσα από τη σύνθεση προτάσεων, μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ γνωστοποίησε ότι δεν θα ανανεωθούν οι άδειες λειτουργίες των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κέντρων που δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

«Θέλουμε να κρατήσουμε το κεφάλι μας πάνω από το νερό και να τιμήσουμε τον τίτλο του υπουργείου Παιδείας. Έχουμε υποχρέωση να ασχοληθούμε και να υπερβούμε όλα τα οργανωτικά προβλήματα και τις αγκυλώσεις που υπάρχουν στην εκπαίδευση. Γι αυτό ξεκινάμε τον Σεπτέμβριο με την σύγκλιση των συμβουλίων για να καταλήξουμε τον Ιανουάριο στην αναμόρφωση όλης της εκπαίδευσηw», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στρώνει το έδαφος για φροντιστήρια μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, ενώ έδωσε έμφαση στη νέα Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο να της ανατίθενται, μεταξύ άλλων, αρμοδιότητες για ίδρυση, οργάνωση, προαγωγή, συγχώνευση, αδειοδότηση ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων.

Ο υπουργός στη συνέχεια, έκανε δεκτή τροπολογία 16 βουλευτών της ΝΔ για τη θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου μέχρι 9.500 ευρώ για τους μοναχούς.
Συγκεκριμένα, με τη νέα ρύθμιση, οι συνταξιούχοι μοναχοί που το καθαρό ποσό της σύνταξής τους δεν υπερβαίνει τις 9.500 ευρώ, δεν υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Με την ίδια τροπολογία, ορίζεται επίσης ότι στις περιπτώσεις εκμίσθωσης ακινήτων από Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, το τέλος χαρτοσήμου των μισθωμάτων αποδίδεται από τον μισθωτή.
 

Σχόλια