Ψήφισμα καταδίκη των επίορκων δικαστών από την Ένωση Διοικητικών Δικαστών

0

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την ύπαρξη φαινομένων επίορκων δικαστών εξέδωσε στη γενική της συνέλευση, το Σάββατο, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, με το οποίο καλεί τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης να προχωρήσουν την έρευνα σε βάθος για την διαλεύκανση όλων των περιστατικών.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Χ. Γεραρής, τόνισε ότι «ακόμη και αν τελικά αποδειχθεί ότι ο αριθμός των ανάξιων δικαστών είναι αμελητέος στο σύνολο των δικαστικών λειτουργών, η εμπιστοσύνη των πολιτών στην αμερόληπτη δικανική κρίση θα έχει ισχυρά κλονιστεί και θα χρειαστεί δυσανάλογη προσπάθεια για την αποκατάσταση της τιμής του δικαστικού σώματος. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να όμως να γίνει από όλους μας με το αίσθημα του χρέους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, η οποία ευλόγως αναμένει να προχωρήσει η έρευνα για την αποκάλυψη των εστιών διαφθοράς προς κάθε κατεύθυνση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Κ. Πετρόπουλος, αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι διοικητικοί δικαστές, αναφέρθηκε και στα παραδικαστικά κυκλώματα, σημειώνοντας: «Η κοινή γνώμη πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι έντιμοι και κάτω από αντίξοες συνθήκες εκπληρώνουν ευόρκως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά τους. Είναι άδικο και σαφώς παράλογο, μέσα στην θερμότητα των γεγονότων το σύνολο των δικαστικών λειτουργών να ισοπεδώνεται και οι ελάχιστοι να σφραγίζουν την ηθική δομή της πλειοψηφίας».

Σχόλια