Ψήφισμα της Πανελλήνιας πανδικαστικής συγκέντρωσης

0

Στη δημοσίευση κοινού Ψηφίσματος προχώρησαν οι Δικαστικές Ενώσεις οι οποίες συμμετείχαν στη σημερινή Πανδικαστική συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές των αποδοχών των λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Καλούμε την Πολιτεία, να μην αποστεί από την υποχρέωση που έχει να κατοχυρώνει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών , όπως αυτή μέχρι σήμερα περιγράφεται από το Σύνταγμα και τον Οργανισμό Δικαστηρίων.

Το Σύνταγμα (αρθρ. 88§2 και 99) επιβάλλει ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των Δικαστικών Λειτουργών, ανάλογη με τη φύση του Λειτουργήματός τους και ανάλογη με τη σπουδαιότητα και τις μεγάλες ευθύνες των καθηκόντων τους. Προστατεύει, έτσι, και την ανεξαρτησία του Δικαστή απέναντι σε τυχόν πιέσεις ή παρεμβάσεις. Οι Δικαστικοί Λειτουργοί είναι ισότιμοι κατά το Σύνταγμα με τους λειτουργούς των άλλων δύο εξουσιών του Κράτους και συνεπώς οι συνολικές καθαρές αποδοχές τους, μπορούν να συγκρίνονται μόνο με τις αποδοχές εκείνων , από τις οποίες υπολείπονταν και πριν ακόμη από τις τελευταίες μειώσεις τους.»

Στη συγκέντρωση απέστειλαν χαιρετισμό τόσο η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Ρ. Ασημακοπούλου όσο και ο Εισαγγελέας κ. Ι. Τέντες.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος πατήστε

εδώ

.

Σχόλια